דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

תרופות אנטיביוטיות

פירוש המילה אנטי-ביוטי = נגד-חיים. לעומת המונח: פרו-ביוטיקה שפירושה: בעד-חיים (מוצרי פרוביוטיקה מכילים זנים שונים של חיידקים ידידותיים). תרופות אנטיביוטיות.

סוגי האנטיביוטיקה השונים ניתנים למצבים דלקתיים (דלקת זיהומית), הנגרמים עקב חיידקים.

תרופות אנטיביוטיות
-          לקטובצילוס (כל משפחת הפרוביוטיקה – בעד חיים) השימוש באנטיביוטיקה מחסל את רוב החיידקים ללא הבדל (הבחנה) בין טובים ורעים, כתוצאה מכך יכולים להופיע שלשולים שגורמים להפרעות ספיגה של נוטרינטים שונים (בעיקר ויטמינים ומינרלים). לכן, צריך ליטול תוסף של פרוביוטיקה לאחר השימוש באנטיביוטיקה.
-          קנדידה אלבוקנס יכולה להשתלט כאש חלה ירידה ברמות החיידקים (הפלורה) הידידותית (כלומר: הפיכת הקנדידה אלביקנס ממצב לטנטי למצב פעיל).
-          ויטמין k
אנטיביוטיקה עשויה "להחליש" את פעילות הויטמין בגופינו, עקב "הרג" הפלורה הידידותית שחלק מתפקידיה הינו סינתזת ויטמיני B ו- K.
 

אמוקסילין - AMOXICILLIN

התרופה הינה נגזרת של פנצילין חצי סינטטית. משמשת לטיפול בזיהומים במערכת המין והשתן, דרכי הנשימה (כולל אוזן תיכונה), עור וזיבה (גונוריאה).
-          ברומלין (אנזים המופק מאננס) – הברומלין מגביר את ספיגת האמוקסיצילין באדם. ברומלין מגביר את הפעילות הכללית של אנטיביוטיות ממשפחת הפניצלינים לטיפול בדלקות.
 

ציפרופלוקסאצין - CIPROFLOXACIN

ציפרופלוקסצין הינה אנטיביוטיקה.
 
-          מינרלים – כמו אלומיניום, קלציום, נחושת, ברזל, מגנזיום, מנגנז, אבץ. יכולים להקשר לתרופה ולהפחית את ספיגתה.
-          מזון – יש ליטול את התרופה כשעתיים אחרי הארוחה כדי להימנע מאינטראקציה.
-          קפאין – המצוי בתה, קפה, קולה, גוארנה וכו'. הקפאין יכול להפחית את הפרשת התרופה.
 

CEPHALOPORINS 

התרופות ממשפחת האנטיביוטיקה המקורבות לפניצלין.
ויטמין K : התרופה מפריעה (לספיגת) ולתפקוד ויטמין K.
 

גריאופלבין (פולסין) - (Griseofulvin (fulcin

גריאופולובין הינה אנטיביוטיקה בעלת פעילות פונגוסטאטית (מדכאת פטרייה).
-          אלכוהול – בשימוש עם התרופה יתכנו טכיקרדיה (דפיקות לב מואצות), כאבי ראש, בחילה וסומק.
-          ויטמין E – 50 IU ויטמין E ליום העלו את רמת התרופה בדם. מקטין את תופעות הלוואי.
-          מזון – מזון, בעיקר עשיר בשומן, מגביר את ספיגת התרופה, מומלץ ליטול את התרופה עם המזון כדי לגרום לספיגה מרבית.
 

סולפמטוקסזול (ג'נטלון) - (SULFAMETHOXAZOLE  (Gantanol

סולפמטוקסזול הינו ממשפחת האנטיביוטיות של הסולפונמיד – SULFONAMID
-          קלציום, מגנזיום וויטמין B12 – ממשפחת הסולפונמיד יכולה להקטין את ספיגת הקלציום, מגנזיום וויטמין B12. אך זה לא בעיה אצל הנוטלים את התרופה למשך שבועיים או פחות.
אנשים הנוטלים תרופות ממשפחת הסולפונמיד למשך תקופות ארוכות צריכים ליטול השלמות של שלושת הנ"ל.
 
-          חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין K – ממשפחת הסולפונמידים, יכולים להתערב בפעילות של חומצה פולית, ויטמין B6 ו- K. הדבר לא מהווה בעיה לטווח קצר (עד שבועיים), אך אנשים שנוטלים למשך זמן ארוך יותר צריכים ליטול השלמות של שלושת הנ"ל.
 
-          פוטסיום – דווח שהתרופות הנ"ל (TMP/SMX) יכולות לגרום לעליה ברמות הפוטסיום וברכיבי דם אחרים כמו: BUN (חנקן בשתן), CREATININE (קראטינין נוצר מקראטין ומופרש בדרך הכליות כקראטינין), בעיקר אצל אנשים עם תפקודי כליות לקוי.
 
-          מזון – מזון יכול להתערב בספיגת הסולפונמידים ולכן רצוי ליטול את התרופה על בטן ריקה עם כוס מים מלאה.
 

נאומיצין - Neomycin

הנאומיצין הינה אנטיביוטיקה הפוגעת בפלורה הידידותית. הנאומצין ניתנת לטיפול העור ולעיניים וגם לתפקודי כבד לקויים.
-          ויטמינים ומינרלים: ניאומצין יכולה להקטין את הספיגה או הפרשת נוטריאנטים (חומרי תזונה) רבים, לרבות קלציום (סידן), פחמימות, בטא-קרוטן (נגזרת צמחית של ויטמין A), שומנים, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, פוטסיום (אשלגן), סודיום (נתרן) וויטמינים, כגון:  ויטמין A, ויטמין B12, ויטמין D  וויטמין K.
-          ויטמינים ומינרלים: מומלץ שהמטופלים בניאומצין (למשפך יותר ממספר ימים) ייטלו בנוסף מולטי ויטמין ומולטי מינרל.
-          ויטמין B6 (פירידוקסין): ניאומצין יכולה לגרום לחסר פעילות של ויטמין B6. סביר להגיע לחסר בויטמין B6 בעת טיפול מומשך באנטיביוטיקה מסוג ניאומצין ולכן רצוי להוסיפו כתוסף למזון.
 

מטרונידזול (פלגיל) - (METRONIDAZOLE (FLAGYL

מטרונידזול הינה אנטיביוטיקה שנועדה לטפל במגוון זיהומים, בקטריות (חיידקים) ופרזיטים.
-          סיליבום מריאנום (גדילן מצוי) עוזר למנוע הפרעות כבד, למרות שלא הוכח שהוא מצמצם את הנזק לכבד שנגרם עקב ה"פלג'ל".
-          מזון – המטרונידזול צריך להינטל עם המזון בכדי למנוע מהקיבה "להתעצבן".
-          אלכוהול – אלכוהול בשילוב יחד עם המטרונידזול יכול לגרום פלשינג, כאבי ראש, סחרחורת, בחילה וסימפטומים ואחרים.
 

טטרציקלין - TETRACYCLINE

טטרציקלין הינה אנטיביוטיקה הניתנת לטיפול במגוון רחב של זיהומים ואקנה.
-          מינרלים – מינרלים רבים יכולים להפחית את ספיגת הטטרציקלין והפחתת האפקטיביות, כולל אלומיניום (בנוגדי חומצה), קלציום, מגנזיום (המצויים בנוגדי חומצה, סופלימנטים ובמזון) אבץ (במזון ובסופלימנט) ואחרים.
-          מזון: טטרציקלין יכולה להפריע לפעילותם של חומצה פולית, פוטסיום, ויטמינים B2,B6,B12,C ו – K. אך לרוב זה לא בעיה כאשר הטטרציקלין ניטלת למשך כשבועיים ופחות. אנשים הנוטלים טטרציקלין למשך תקופות ארוכות יותר משבועיים זקוקים לתוספות ויטמינים ומינרלים.
-          ברברין Berberine: הברברין הינו אלקלואיד המצוי בצמח GOLDENSEAL. לברברין ישנו אפקט אנטי בקטריאלי. ממחקר בשיטת הכפל הסמוי עולה שמתן 100 מ"ג של ברברין יחד עם 500 מ"ג של טטרציקלין, 4 פעמים ביום יכול להוביל להקטנה בספיגת הטטרציקלין ואנשים עם חולירע. מחקר דומה הראה תוצאות אחרות. לכן, עד שיתווסף מידע נוסף אסור ליטול את שני החומרים באותו זמן טיפול!
 
לסיכום:
-          טטרציקלין  מפריעה לפעילות הויטמינים כגון: חומצה פולית, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B12, ויטמין K, ויטמין C והמינרל פוטסיום (אשלגן).
-          אפקט הפוך – ברברין.
-          הפחתת הספיגה – מינרלים כגון: קלציום (סידן), ברזל, מגנזיום, אבץ, אלומיניום.
 

מטרימטופרים וסולפמטוקסזול - (TRIMETHORIM / SULFAMETHOXAZOLE (TMP/SMX

 
אנטיביוטיקה המשולבת מטרימטופרים ו- סולפמטוקסזול (TMP/SMX) הינו בשימוש לטיפול במגוון רחב של בקטריות (חיידקים) וזיהומים כולל פרזיטים.
-          חומצה פולית - TMP/SMX  גורמים מעורבים בחוסר חומצה פולית הגורם לאנמיה מגלובלסטית. הראקציה הזאת יכולה להופיע גם עם טרימטופרים.
-          פוטסיום (אשלגן) – טרימטופרים / סולפמטוקסזול דווח על כך שחלה עליה ברמות הפוטסיום בדם. מעל הנורמה ולכן יש להיזהר בעת מתן תוספות פוטסיום ומזונות עתירי פוטסיום.
logo בניית אתרים