דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

השפעת מערכת ההורמונלית (אנדוקרינית) על העור

להורמונים שגופנו מייצר ישנה השפעה על העור שלנו, מבחינת מרקם, צבע, ואיכותו. 

בלוטת התריס - או בלוטת המגן (תירואיד) נמצאת בצוואר משני צידי קנה הנשימה. מפרישה את ההורמונים תירוקסין וטרי-יודו-טירונין המכילים יוד, ואבן הבניין ליצירתם היא חומצת האמינו טירוזין. 

1.       היפרתירואידיזים (טירוטקסיקוזיס) – מבחינה קלינית העור לח ועדין מאוד, השיער עדין ונו
שר בקלות, העיניים בולטות מאוד (אקוספטלמוס).

2.       תת פעילות התירואיד (היפותירואידיזם) – מבחינה קלינית ניתן להבחין בעור יבש, עבה ונוקשה. חסר גמישות ומלא כתמים (היפרפיגמנטציה). השיער נוקשה ושביר, בצקת סביב העפעפיים, קיימת נשירת הגבות בשליש החיצוני ואי סבילות לקור.


תסמונת קושינג (באנגלית: hyperadrenocorticism, Cushing's Syndrome) היא הפרעה אנדוקרינית הנובעת מהפרשה מוגברת של קורטיקוסטרואידים מקליפת בלוטת יותרת הכליה.

3.       פעילות יתר של בלוטות האדרנלים (סינדרום על שם קושינג) או בעת מתן סטרואידים במינון גבוה כטיפול: פני ירח (MOON FACE), הצוואר קצר ושמן ("צוואר בופלו"), הרגליים דקות ושעירות, שיעור יתר בפנים.


תת פעילות בלוטת יותרת הכליה (היפואדרנליזם), היא מחלה הנובעת מאי-ספיקה של בלוטת יותרת הכליה. זוהי הצורה החלקית של מחלת אדיסון, שבה כמעט אין הפרשה של ההורמונים.  

4.       תת פעילות בלוטות האדרנלים (מחלה על שם אדיסון) – ב- 98% מהמקרים מופיעה פיגמנטציה חומה טיפוסית על העור (הגוף נעשה שחום יותר) וב- 80% מהמקרים מופיע גם פיגמנטציה בריריות. רק ב 10% מהמקרים יכולים להופיע כתמים לבנים של בהקת (VITILIGO).

אסטרוגן הינו שם כולל לקבוצת הורמוני מין נקביים המופרשים מן השחלות. לאסטרוגנים תפקיד מכריע בהתבגרות המינית של האישה. פרוגסטרון (Progesterone), הורמון מין המופרש בעיקר מן הגופיף הצהוב (Corpus Luteum) שבשחלה לאחר הביוץ.  אנדרוגנים גורם להופעת מאפיינים זכריים. 

5.       השפעת הורמוני המין על העור:
אסטרוגן – הורמון המין הנשי: עור רך ועדין ללא קמטים, גודש של שומן תת עורי המקנה לגוף האישה את העגלגלות. התרחבות הורידים.

פרוגסטון: השפעתו אנדרוגנית ("גברית") ולכן עליה ברמתו גורמת להופעת אקנה וולגריס (חטטת), שיעור יתר.
logo בניית אתרים