דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

המוצר: קאל-מאק – CALMAC \ מאת: ד"ר קובי עזרא

שם המוצר: קאל-מאק – calmac

צורת המוצר ומשקלו: אבקה 142 גרם

מנת הגשה: 7 גרם

רכיבים פעילים למנת הגשה:

calcium (from calcium gluconate) 300mg

magnesium (from magnesium carbonate) 300mg

vitamin c (from ascorbic acid) 250mg

רכיבים פעילים נוספים:

חומצה ציטריט (citric acid)

אבקת מיץ לימון
 

המוצר calmac מוגש בצורת אבקה דבר המקנה לו יתרונות רבים, כגון: זמינות טובה ומינונים יעילים יותר בהשוואה לכדורים. המוצר מורכב מיחס של 1:1 סידן ומגנזיום, המוצר מסייע לחיזוק מערכת השלד והעמצות כך גם לטיפול ומניעת אוסטיאופורוזיס (דילדול העצמות), מערכת החיסון ובלוטות ההורמונליות, משפר את התכווצות והרפיית השרירים במהלך אימונים מפרכים. כמו כן מסייע לטפל במצבים, כמו: יתר לחץ דם, כאבי ראש, טרשת נפוצה, עצבנות יתר ומצבי סטרס שונים, אלרגיות כמו: אסטמה, הרעלת מתכות כבדות (אלומיניום, עופרת וקדמיום), ציפורניים שבירות, מחלות לב, עייפות כרונית, דלקת מעיים, דיכאון, גדילה, התכווצויות שרירים.

 

המוצר calmac מכיל

 
סידן גלוקונאט ומגנזיום קרבונאט בצורה יחודית וזמינה ביותר למערכות גופנו השונות. ספיגת הסידן ממערכת העיכול תלויה ביכולתו להתמוסס ולעבור יינון לאחר מכן. בכדי שסידן קרבונאט, (הסידן הנפוץ ביותר בשימוש), יוכל להיספג, דרושה סביבה בעלת חומציות גבוהה. סידן קרבונאט הינו חומר קשה-תמס, והוא יתמוסס בקיבה רק כאשר יש הפרשה מספקת של חומצות. אולם, כאשר מגיע הסידן קרבונאט למעיים, שם החומציות נמוכה, הוא חוזר להיות קשה-תמס ואינו יכול לעבור יינון ולהיספג ביעילות. יתרה מכך, סידן קרבונאט עצמו מסייע בנטרול חומציות הקיבה, ועל כן תופרש מרביתו מן הגוף מבלי להיספג.
 

ההבדל בין מוצרים אחרים למוצר הדגל calmac הוא ביחס של הסידן למגנזיום 1:1 ובשילוב של ויטמין c המשפר את קליטת הסידן והמגנזיום ממערכת העיכול.

הבחירה לשמוש בסידן גלוקונאט הינה בשל ספיגתו היעילה והמירבית היות וסידן הגלוקונאט הינה צורה אורגנית של סידן.

חשוב לציין כי ישנן צורות אורגניות נוספות כגון: סידן ציטראט, אספרטאט וכו' שהינן בעלות אחוזי ספיגה גבוהים גם כן אך הן אינן שמושיות במוצר המוגש בצורת אבקה כמו ה- calmac היות ומסיסותן במים קרים או חמים לוקה בחסר, כל זאת בהשוואה לסידן גלוקונאט.
 

הסידן גלוקונאט נוצר מחיבור של חומצה גלוקונית, סידן הידרוקסיד וסידן קרבונאט. החומצה הגלוקורונית הינה מטבוליט טבעי של גלוקוז (סוכר ענבים או סוכר הדם). גלוקונאט או יוני החומצה הגלוקונית יכולות להקשר בקלות למתכות כמו: סידן. סידן קרבונאט הינו איזומר טהור אופטית הדומה לצורת ה- די-גלוקונאט.

החומר ההתחלתי ליצור הגלוקונאט הינו עמילן טבעי, שניתן לחדשו באופן אנזימתי מומר לגלוקוז, כתוצאה מכך הגלוקוז מתחמצן לחומצה גלוקונית.

 

לעומת הסידן, המגנזיום שונה מבחינת ספיגתו אך בחלק מהמחקרים טוענים כי המגנזיום נספג טוב גם בצורה הבלתי-אורגנית וזאת בהשוואה לצורתו האורגנית. מגנזיום קרבונאט הינו מסיס המים רותחים ובמים חומציים.

מגנזיום קרבונאט מופק ממי-ים. מי-הים עוברים מספר שלבים של סינון, זיקוק וריכוז ותגובות שונות.

המגנזיום שומר על הסידן במצב מסיס ומונע את שקיעתו ברקמות רכות, כגון: כליות, פרקים וכו'. המגנזיום חיוני ליצירת חלבונים, כגון: שרירים, לפעולת החשמל בלב ולפעילות עיצבית כללית.

מסייע למניעת התכווצויות שרירים, חיוני ליצירת אנרגיה (atp) במצב חסר נצפה לירידה ברמת האנרגיה. מחקרים שונים הראו כי המגנזיום משפר את התאוששות השרירים.
 

 

חומצה אסקורבית (ויטמין c) נוצרת במספר שלבים החל מתסיסת סוכר התירס – סורביטול. ויטמין c דרוש לביוסינתזה של קולגן המהווה חלק עקרי מרקמות החיבור, כגון: גידים ורצועות, עצמות, סחוס ועור. ויטמין c מסייעה להפחית תגובות דלקתיות ובכך מסייע לספורטאים למניעת פציעות ספורט, חיוני לייצור רכיב הנקרא קרניטין, הרכיב מסייע לנצל חומצות שומן לאנרגיה זמינה יותר, כך גם מגביר את רמת האנרגיה בשרירי השלד.
 

 

חומצה ציטריט (citric acid) לעיתים נשמעות אזהרות מפני נטילה מוגזמת של תוספי סידן בגלל החשש שעודפיהם עלולים לגרום ליצירת אבני סידן אוקסלאט בכליות. גם כאן בנקודה זאת מוכיח המוצר calmac (סידן, המגנזיום וחומצה הציטריט) את יתרונותיו: מסתבר כי החומצה הציטריט והמגנזיום מעכבים קריסטליזציה של מלחי סידן ומפחית בכך סיכון להיווצרותן של אבנים בכליות, זאת בניגוד לסידן קרבונאט וסוגי סידן נוספים המגבירים את הסיכון להתפתחותן של אבנים בדרכי השתן.

 

אבקת מיץ לימון במוצר calmac משמש כממתיק טבעי המשרה תחושה נעימה ומרגיעה, ללא כימיקלים כמו במוצרים שונים המוגשים בצורת אבקה.

המוצר אינו מכיל רכיבים מעולם החי.
 

 

מה גם ידוע שעם העלייה בגיל ישנה ירידה בספיגת ויטמינים ומינרלים, וצורתו האורגנית של המוצר calmac מסייעת לגופנו לקלוט ולנצל את המינרלים באופן אופטימאלי.

 

 

יתרונות השמוש במוצר calmac:

 

  • השילוב של סידן גלוקונאט, מגנזיום וויטמין c משפרים את זמינותו הביולוגית של הסידן ומאפשרים לגופנו לקלוט ולנצל אותו באופן אופטימאלי.
  • השימוש במוצר בצורת אבקה לעומת כדורים, גורמת לקליטה יעילה ומהירה יותר של הרכיבים הפעילים ברקמות הגוף השונות. לדוגמא אחד ממטופלי אשר נטלו כדורי סידן גילו לתדהמתם את הכדור שבלעו בשרותים בצורתו המקורית!?!?
  • הכמות והמינון באבקה לעומת כדור, מינון מקסימאלי בכדור של סידן אורגני הינו 200 מ"ג וכל זאת ללא ויטמין c ומגנזיום, על כן המנה הכללית באבקה הינה שיבעה גרם !

 

 

מחקרים שונים:

 

1. אחוזי הסידן: שבכדורי קלציום (סידן) ביקרבונאט יש לרוב 40% סידן, הרי בכדורי קלציום פוספאט יש כ- 20% סידן, בקלציום לקטאט כ- 13% סידן, ובקלציום גלוקונאט רק 9% סידן.
אך מצד שני, סידן אורגני כגון: גלוקונאט או ציטראט, נספג בשיעור של 45%, שיעור הגבוה פי- 10 מספיגתו של סידן קרבונאט בגיל המבוגר.
 
2. עובדה ידועה היא שעם העלייה בגיל חלה ירידה ברמת החומציות בקיבה. מחקרים אשר בדקו נשים בגיל המעבר מצאו כי אצל 40% מהן חלה הפחתה משמעותית בייצור חומצות הקיבה.
מסתבר, שבתנאים אלה נמוכה ספיגתו של סידן קרבונאט ורק כ- 4% מן המנה הנלקחת מצליחים להיספג. אולם זו אינה הדוגמה היחידה. עבודות אשר בחנו את נושא ספיגת הסידן במהלך ההריון הראו, כי ספיגת סידן אנ-אורגני (קרבונאט) הינה בשיעור של 5% בלבד מן המנה הנלקחת.

 

3. סידן אורגני נספג טוב יותר מסידן אנ-אורגני (קרבונאט): במחקר שנערך בכדי להשוות את רמת ספיגת הסידן אורגני לאנ-אורגני (קרבונאט), נלקחו דגימות דם מ- 18 נשים בכדי להשוות את רמת הסידן לפני ואחרי מתן סידן אורגני, אנ-אורגני ופלצבו. לפי הממצאים נראה כי הסידן האורגני הינו בעל זמינות ביולוגית הגבוהה ביותר בהשוואה לסידן קרבונאט ולפלצבו.

מתוך: j clin pharmacol 1999 ;39:1151-4.

 

4. מחקר נוסף שנערך במרכז הרפואי בלוס אנג'לס, העלה כי הסידן האנ-אורגני (סידן קרבונאט) מפריע לספיגת תרופה הורמונלית המשמשת לטיפול בתת פעילות בלוטת המגן – לבו-תירוקסין (levothyroxine).
מתוך: jama, 2000; 283:2822-2825

 

5. במחקרים על נשים לאחר גיל המעבר, נראה כי ב- 40% מהמקרים יש חסר חמור בחומציות הקיבה. הוכח כי אנשים אשר סובלים מחסר בחומציות הקיבה יכולים לספוג כ- 4% מהמנה האוראלית של סידן קרבונאט , לעומת אדם עם חומצת קיבה נורמאלית אשר יכול לספוג כ- 22 % מטופלים בעלי תת-חומציות של מערכת העיכול זקוקים לצורת הסידן אשר כבר מסיסה ובמצב ממויין כגון סידן ציטראט(citrate),  סידן לאקטאט(lactate)  או סידן גלוקונאט (gluconate) כ- 45% מהסידן נספג אצל מטופלים הסובלים מתת חומציות של מערכת העיכול בהשוואה ל- 4% ספיגה בסידן קרבונאט.
ההבדל בספיגה מוכיח בבהירות כי סידן מיונן ומסיס הינו אפקטיבי יותר מאשר סידן קרבונאט בתת חומציות.
 

 

גורמים הפוגעים במאזן הסידן


* גלוקוקורטיקוסטרואידים
glucocorticoids  קבוצת תרופות לטפול במחלות דלקתיות כרוניות. התרופה גורמת להפחתה בספיגת הסידן והגברת הפרשתו בשתן. כמו כן מדכאת את הפעילות התאים האוסטאובלסטים (תאים בוני עצם).

*  anticonvulsants הן תרופות נוגדות פרכוסים ממריצים את פעולת מערכת הציטוכרום p450 לשנות את המטבוליזם של ויטמין d.
* immunosuppreeants תרופות המדכאות את מערכת החיסון, לטפול במחלות כגון: הפרעה מטאבולית, הפטיטיס, אי ספיקת כליות המוביל לאוסטאופניה (דילדול העצמות) .
* מחלות גנטיות מגוונות מקושרות בהעלאת רמת הסיכון לאוסטאופורוזיס המכינזם התורם לאבוד מסת עצם ייחודי בכל מחלה ובד"כ משולב בגורמים רבים כולל תזונה וחוסר פעילות גופנית .
* חסר בויטמין  d
* סיבים תזונתיים ומרכיבים סופחים אחרים (חומצה פיטית, חומצה אוקסלית) – מורידים את ספיגת הסידן יוצרים מלחים קשיי תמס היוצאים בצואה מבלי להספג.

 

ד"ר יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:  1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.  2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.  3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140

logo בניית אתרים