הלוטסטין (פלואוקסימסטרון)
התכשיר הלוטסטין (Halotestin) הידוע בשמו הגנרי פלואוקסימסטרון (Fluoxymesterone), הינו ספרואיד אנבולי בעל השפעה אנדרוגנית חזקה מאוד.
הלוטסטין (Halotestin) נמצא בשימוש נירחב ע"י ספורטאים, ספורטאים אולימפיים השתמשו בהלוטסטין בכדי להגדיל את רמות האנרגיה והכוח הפיזי שלהם בעת הביצועים הספורטיביים. הלוטסטין בעל פעילות אנאבולית ואנדרוגנית חזקה מאוד, אך אינו יעיל לעלייה במסת השרירים, כשהוא ניתן לבדו, לכן ספורטאים רבים משלבים אותו בסייקלים שונים ובעיקר בכדי לשפר את הכוח או לשמור על הכוח כמו למשל בזמן דיאטות קשות בהן אנו חשים חלשים וחסרי כוח ואנרגיה.
מידע על הלוטסטין
הלוטסטין הינו סטרואיד אוראלי הכי חזק שקיים לפיתוח ושיפור הכוח, לכן הסטרואיד הנ"ל הינו פופולרי מאוד על ספורטאי הכוח, כגון: הפואר-ליפטרים ומרימי משקולות.
אך יש לציין כי הסטרואיד הנ"ל נחשב לרעיל ביותר לתפקודי הכבד. בדומה ליתר הסטרואידים האנבוליים מקבוצת ה- 17 אלפא אלקילייטאד (C-17 alpha alkylated).
הלוטסטין בעולם הרפואה
הלוטסטין בעולם הרפואה שימש לטיפול ביפוגונדיזם (תת פעילות הגונדות) בגבר כמובן, כמו גם במצבים שגיל ההתבגרות מתעכב ב"גברים", ובטיפול במחלת שד בקרב נשים.
מהי עוצמת ההלוטסטין?
ההלוטסטין נחשב לכפי- 5 חזק יותר מהורמון המין הגברי מתילטסטוסטרון (methyltestosterone). פעילות האנטי גידולית של פלואוקסימסטרון קשורה להפחתה או עיכוב התחרותי של קולטני ההורמון פרולקטין או קולטני אסטרוגן ו/או ייצור האסטרוגן.
קבוצת הסטרואידים בטא הידרוקסיל 11 (11 beta-hydroxyl) מעכבים את ההמרה וייצור האסטרוגן על כן, השימוש בהלוטסטין מונע את המרת האנדרוגנים לאסטרוגנים. לרבות תופעות לוואי של האסטרוגן, כגון: צבירת נוזלים (בצקות), השמנה נשית (באיזור הירכיים והישבן) וגינקומסטיה (יצירת חזה נשי בגבר).
השימוש בהלוטסטין מוגבל על פי רוב עד שלושה עד ארבעה שבועות עקב רעילותו הגבוהה לכבד (הפטו-טוקסי), הסטרואיד גורם לעייפות ולתופעת לוואי לעיתים קרובות.
הלוטסטין וספורטאים
ההלוטסטין משמש בכדי להגביר את התוקפנות בימים האחרונים שלפני התחרויות בתחום הפוואר ליפטינג. הלוטסטין עוזר לבנות מסת שרירים באיכות - כלומר ללא צבירת נוזלים ומראה בצקתי, וכמובן כך מסייע גם להגביל את היכולת השרירים בביצועים ספורטיביים. דבר זה הולך יד ביד עם היכולת לשפר את מהירות ההחלמה וההתאוששות של השרירים לאחר משטר התעמלות מעייף ואינטנסיבי.
למרות שהלוטסטין יותר אנדרוגני בהשוואה להורמון טסטוסטרון, האפקט האנאבולי שלו אינו חזק. דבר זה עושה את התרופה נהדרת לפיתוח כוח פיזי, אך לא הכי טובה להשגת מסת שרירים רצינית (פיתוח שרירים). אך יש לציין, כי ניתן להבחין בהשפעה דומיננטית כאשר נוטלים הלוטסטין למראה קשה יותר של השרירים (נוקשות), כלומר שהשרירים נראים דחוסים וצפופים יותר וזאת ללא עלייה בגודל השרירים. לכן הסטרואיד מאוד שמושי עבור ספורטאים העוסקים בספורט אשר מגביל את משקל הגוף (כקטגוריות משקל), כגון: היאבקות, הרמת משקולות ואגרוף. זאת היות והסטרואיד מסייע לעלות ולשפר את הכוח הפיזי כמעט ללא עלייה במשקל הגוף. כמו גם התרופה נחשבת למצוינת בעת ההכנת לקראת תחרויות פיתוח גוף, במטרה לגרום למראה נוקשה יותר של השרירים.
רוב התופעות אשר נגרמות ע"י אסטרוגן כמעט ואינן מורגשות עם השימוש בהלוטסטין היות ופעילותו האנדרוגנית הינה גם אנטי-אסטרוגנית, לכן לא ניצפה ביצירת בצקות (צבירת נוזלים). רעילותו לכבד חזקה וקיצונית לכן יש להיזהר משימוש יתר בתרופה הלוטסטין. הרעילות לכבד נגרמת בשל העובדה שהכבד "עושה" מאמצים רבים בכדי לפרק את ההלוטסטין ולהפרישו מהגוף ותמיד צריך לנקות את הגוף מרעלים (ראה מאמר: סטרואידים ודטוקסיפיקציה). התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי, כגון: אקנה עקב הפרשת סבום מוגבר מבלוטות החלב. כמו כן, תופעת הלוואי כנשירת שיער הינה נפוצה בקרב אנשים עם "הגן המקריח".
תופעות לוואי של הלוטסטין
כמו הסטרואיד טסטוסטרון, גם ההלוטסטין יכול להיות מצע טוב לאנזים: 5 אלפא רדוקטאז. כלומר שההמרה לסטרואידים הרבה יותר פעילה ברקמות היעד כתגובה לאנדרוגן, כגון: העור, הקרקפת ובלוטת הערמונית. ואלו בדיוק האיזורים הפגיעים יותר בהשוואה ליתר הסטרואידים האנבולים, על כן יש להזהר במתן הסטרואיד הנ"ל לגברים מעל העשור הרביעי והחמישי לחיים היות וזה בדיוק הגיל שבלוטת הפרוסטטה (הערמונית) מתחילה לעשות לנו הגברים צרות במתן שתן.
כמו גם, העור והקרקפת: העור תחת השפעת האנדרוגן אשר משופעל באופן יעיל ע"י האנזים 5 אלפא רדוקטאז, גורם לעור הגוף להיות יותר שומני, עקב הפרשת יתר של סבום, ונשירת שיער מוגברת ע"י ההמרה האנזימתית. זאת בדיוק בסיבה לכך לגברים הסובלים מבעיות פרוסטטה (היפרטרופיה של הבלוטה) ונשירת שיער על רקע אנדרוגני, נוטלים את התרופה פרופציה (פניסטריד 1 מ"ג) לנשירת שיער, או את התרופה פרוקיור (פניסטריד 5 מ"ג) להגדלה שפירה של בלוטת הפרוסטטה.
יש לציין גם שההלוטסטין מדכא באופן מהיר מאוד את הייצור האנדוגני של ההורמון טסטוסטרון, לכן ישנו הצורך לתת גם פרגניל - HCG, וכו'…
ולמי שכבר משתמש בהלוטסטין צריך לשמור על המינונים של עד כ- 40 מג' ליום במשך כ- 4 עד 6 שבועות לתוצאות מרביות. מינון זה צריך להיות מחולק לחלקים שווים על פני היום.
סייקל לחיטוב השרירים אשר מכיל את התכשיר הלוטסטין, לרוב יכיל גם את הסטרואיד האנבולי – פרימובולן (מטנולון) וטסטוסטרון. אהה כן, מה עוד שכחנו שישנו הצורך ליטול את הסטרואיד הלוטסטין יחד עם המזון, היות ואם לא נעשה זאת אנו צפויים לקבל קילקול קיבה.