דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

מנגנוני ריפוי טבעיים בגופנו

אם מגדירים את מצב הבריאות כמצב פעיל אז צריכים להשען על כמה דברים:
תפקוד מבחינת מבנה אנטומי: הגורם התורשתי,יציבות,איזון הגוף.
תפקיד מבחינת ביו כימית: תזונה , הצרכים התזונתיים ,הרכבי הדם והרקמות.
תפקוד מבחינת הריגשויות או הגופניות: הגורמים הריגשיים משפיעים על החלק המבני ועל החלק הביוכימי, לכן רצוי לשלב את שלושת המבנים: תזונתי, ביוכימי, נפשי.
כשיש מצבים כמו צינון: דלקות במעיים - זהו מתהליך סילוק מזיקים ע"י הפרשה, המטרה החלמה.
כשיש מחלות כרוניות מטרתנו לעודד את היכולת של הגוף להתפטר מהמחלות האלו.
אנו מחפשים ביסוד: ליצור תנאים שהגוף יירפא את עצמו בכוחותיו. יצירת התנאים ע"י חומרי גלם דרושים את התמיכה והעידוד. פעילות גופנית, יצירתיות - עידוד של שמחת חיים.
חשיבה חיבוית מתלווה גם ברגשות חיוביים, האנשים עם רגשות שליליים, בשל חשיבה כזו - יש בהם כעס.
נשימה נכונה עם פעילות גופנית טובה שתאפשר תחלופה טובה.
שתיה חשובה מאוד לתהליך הניקוי של הגוף.
התנהגות מינית בצורה נכונה.
הפרעות של מערכת עיכול, שמונעים ספיגה של מזון ב-2 מישורים: פריסטלטיקה לא מספיק טובה, או שאין מספיק הפרשה של מיצי עיכול או מצבים של תסיסת יתר.
טוקסינים - רעלנים: כוללים תוספות מזון שיש להם תופעות (חומר משמר), חומרי ריסוס , מתכות רעילות, כלור, כמו כן כלים שבשימושינו -סירים מאלומיניום , עופרת. טיפולים תרופתיים. אצל ילדים - מכניסים לפה צעצועים, עפרונות (לועסים עופרת). במעי הגס - כשהפלאורה לא בריאה חיידקים שיוצרים תהליכי רקבון. חיידקים מתרבים בעיקר במקורות חלבוניים , דבר זה יוצר התססה והחומרים הטוקסיים נספגים לדם ומתפזרים ברקמות, ברקמות האדם - כתוצאה מפירוק המזון היוצר חומרי פסולת כגון: אוריאה, יוריק אסיד, חומצה אקסולית, כרבוניק אסיד, קראטינין. נוסף לכך כל מצב רגשי, עם מחשבות שליליות יכול להגברה של כמות החומרים הטוקסיים. דרך הנשימה - זיהום אויר, ריסוס, ספריי לניקיון ועישון - שאיפה של חומרים כימיים. ספיגה דרך העור- חומרי ניקוי, צבע ופולטורה, דרך זריקה כטיפול תרופתי, דאודרנטים נגד זיעה- יש בהם אלומיניום. חומרים טוקסיים שנולדים איתם- בשל הרגלי חיים לקויים של האם - תזונה,עישון,העובר שנולד קיבל כבר את הטוקסינים דרך האמא. זיהום ריחני לעובר- כאשר ההורים רבים או נמצאים במצב סטרס כלשהו.


ניקוי רעלים

הפרשת טוקסינים: כליות - מסננות את הדם באופן שוטף. מע' עיכול- בתהליך הדפיקציה - כולל הכבד ומיץ המרה - הכבד מנטרל את החומרים הטוקסיים, דרך המרה שממיסה את השומנים לחלקיקים קטנים יותר.
 
טיפ: בבוקר: משקה צמחים + לימון, בנוסף ליטול כף שמן זית בכבישה קרה - דבר זה נותן ניקוי ראשוני על בטן ריקה, מעודד הפרשת מיצי מרה (שמן זית) ע"י כיווץ כיס המרה . המים החמים מאיצים את הפריסטלטיקה והחומציות שבלימון מחטה.


פרוביוטיקה חיידקים ידידותיים

פרו-ביוטיקה PRO BITICS חיידקים ידידותיים המייצרים ויטמינים כגון: חלק מB קומפלקס ו- R , הם מונעים מחיידקים אחרים ליצור זיהום שעלול לגרום לסרטן במעיים ועוד. בנקניקיות לדוגמא: יש ניטריטים שכאשר הם מגיעים למעיים הם פוגשות בפתוגנים יוצרים רעל הם הניטרוזמין שהוא חומר מסרטן.
החיידקים הידידותיים יכולים לשפר באופן משמעותי את המצב התזונתי, תפקידם תרפייטיים חשובים ביותר. הצליחו לבודד 400 סוגים שונים שנמצאים במערכת העיכול כולה.
לסוגים השונים של החיידקים יש להם דרגות שונות של חומציות במצב בריאותי תקין, כאשר היחס הוא חיידקים ידידותיים 85% ל- 15% פתוגניים במצב אידיאלי זה ה- PH במע' העיכול הוא צריך להיות חומצי מתון.
במע' העיכול יש 1.5 חיידקים במיליוני חיידקים. במע' העיכול יש יותר חיידקים מאשר כל התאים בגוף. יש חיידקים מסויימים ידידותיים והם פועלים בהעדרות החמצן, הם מתגוררים במעי הגס, הם נקראים ביפידוס
גורמים ההורסים את החיידקים:
1. השימוש באנטיביוטיקה בעיקר בספקטרום רחב, הורסים את החיידקים הטובים.
2. חוסר בחומציות בקיבה אז הלקטוס אצידופולוס בסילוס יהיה משותק.
לאנשים שמקבלים תרופות נוגדות חומציות (כשהם אוכלים יש להם נפיחות וגזים).
אנשים שסובלים מאלרגיות (אסטמה) סובלים מחוסר חומציות בגלל שאין מספיק חומציות ואז פירוק המזון לא שלם וכך נוצרת אלרגיה. אין פרוק של קזאין (חלבון בחלב) ואז יש ליחה מוגברת.
שינויים כגון: סטרס, יכולים לגרום לחוסר חומצות. התיישבות של הפאורה אצל ילודים בגילאי 4 עד 6 ימים לפחות ל- 60% יש את הביפידוס בקטריה אימפנטיז, לעומתם בתינוקות שנולדו בניתוח קיסרי ב - 9% חייידקים וזאת בגלל שהחיידקים נכנסים לפה של התינוק מהאמא , אצל תינוקות שיונקים גילו שיש ביפידוס.
אצל אנשים שיש להם בעיות עם הפלאורה הידידותית יש נטייה לעצירות גזים וכו'
בהעדרות רמה מספקת של חיידקים ידידותיים. האסטרוגן שיכול לעבור במעי מיחזור. הכבד מסייע לאסטרוגן להיווצר מהכולסטרול, הכבד מקבל עודפים של אסטרוגן ומפרישם במיצי המרה דרך המעי.
אכילה מוגברת של בשר בתפריט יוצר מצב של DISBIOSIS (חוסר שיווי משקל בין הפלאורה הידודית לפתוגנית) כאשר יש חלבון שמגיע למעי דבר היוצר תהליכי רקבון משאריות הבשר שלו, דבר היכול להוביל לאוסטיופורוזיס בגלל הפלאורה גם השומן של הבשר מעודד את הפלאורה הפתוגנית.
עודף זרחן גורם להפרשת הסידן בשתן.
פלאורה ידידותית מונעת היווצרות סרטן בכלל, בייחוד במעי בגלל שהם מונעים יצירה של חומרים ע"י ניטרול הפעולה האנזימתית של החיידקים הפתוגניים.
ויטמין C מנטרל את המעבר של הניטריטים, שהם החומרים המסרטנים.
החיידקים הידידותיים מונעים התפתחות של מיקרו אורגניזמים למיניהם (וירוסים, חיידקים, פטריות) הם לא מאפשרים את התפתחותם בשל החומציות.
לקטו-בצילוס בולגריקוס מייצר בולגריקאן . הביפידו-בקטריה מייצר ביפידין.
האצידופלין מסוגל לנטרל רעלים כגון: סלמונלה, פסאודומונה, שיגלה, סטפיליקוקרס, אאואיריס. כדי שהאצידופולוס יהיה מסוגל לייצר דרושים טמפ' וחומציות מסויימים. PH צריך להיות 6.5 עד 6.8 (חומציות מתונה), כאשר ה- PH מתקרב ל- 7 אין פעילות אנטי וירלית ואז אחד הוירולים כגון: הפוליו יכול לתקוף.
אצידופוליס יכול לעזור לרפא את ההרפס מסביב לשפה (הרפס זוסטר), אפטות, הרפס באיברי המין (הרפס סימפלקס) לגבר + שטיפות וגינליות.
פלורה ידידותית כנגד קנדידה אלביקנס, CANDIDA ALBICANS היא קיימת אצל כולם באופן נורמלי, לא מזיקה ומוגבלת בפעילותה, כמובן כשהפעילות תקינה של מע' העיכול וכשהמערכת החיסון מספיק חזקה, ביוטין המונע את התרבות הקנדידה, מונע את התעוררותה והתרבותה , RHISOMES הקנדידה עוברת ממצב רדום YEAST כאשר היא פעילה היא PUNGUS הוליך אסיד המצוייה בשמן זית מונעת את מצב FUNGUS לכן צריך ליטול 1-2 כפיות שמן זית + תה צמחים עם חצי לימון. השורשים שנקראים ריזום חודרות למעיים וכך הקנדידה מייצרת עשרות חומרים טוקסיים ואוכל שלא עבר עיכול מלא במעיים עוברים לדם. הדבר היוצר תגובות אלרגיות, דבר זה יגרום לתפקוד לקוי של מע' החיסון, אשר נחלשת.

גורמים המעודדים קנדידה

גורמים ההופכים את הקנדידה לתוקפנית: אנטיביוטיקה , סטרואידים, סטרס, גלולות למניעת הריון- צריכות לבדוק אם יש הפרשה וגינלית חריפה, דבר המצביע על הקנדידה , תפריט עשיר בסוכרים, רמות סוכר גבוהות בדם (סוכרת).
כאשר ישנו מחסור משמעותי באבץ וברזל. זקנים בגלל מחסור בחומציות ובתינוקות שמע' החיסון לא בשלה מספיק. 

סימנים לקנדידה

סימפטומים שמעידים על פעילותה של הקנדידה: דלקת חוזרת בשלפוחית השתן,פרוסטטיטיס השכבה הלבנה שמופיעה ברירית הנרתיק, פטריות ברגליים, סימפטומים אלרגיים, נפיחות בבטן, שלשולים , עצירות,גירודים בפי הטבעת, עייפות, לעיתים יכול להגיע למע' העצבים ואז יש ירידה בזכרון ובריכוז. ירידה באון המיני, דיכאון, טשטוש ראייה, רצון למתוק, אקנה של עובר, דלקות חוזרות בדרכי הנשימה, כאבי ראש, מגרנות, כאבי שרירים, רגישות במפרקים, תסמונת המעי הרגיש - IBS כשאוכלים סוכרים בצורה מרוכזת מרגישים צריבה שלו מגיבה לסותרי חומצה.

רכיבים נגד קנדידה

חומרים נגד קנדידה: להמנע מדברי סוכר, אלכוהול, תוספי מזון (צבעי מאכל, חומרים משמרים שמכילים שמרים (לחם קל), מיצים מרוכזים, עישון, דברים מעושנים, להגביל פירות בחודש הראשון - בעיקר מזון שעבר תהליך של תפיחה, מיונז חמוצי הדרים, שמכילים סיטריק אסיד. אין הגבלה לגבי ירקות ירוקים. שום, בצל, דגנים מלאים, דגים, קיטניות לחם ללא שמרים.
חומרים ספציפיים שמועילים: שמן זית, שום, ביוטין, חומצה שומנית מהקוקוס שנקראת קפרליק אסיד (תרופה ניסטטון).
כשיש נוכחות מספקת של חיידקים ידידותיים ופריסטלטיקה תקינה, דבר זה מונע את התרבותה של הקנדידה. כשהפרוסטלטיקה איטית אז הקנדידה תתרבה.
יתרונות השימוש באצידופולוס: מסייעים בתפקוד מעיים כולל פריסטלטיקה טובה יותר, מסייעים לשלוט ברמת הכולסטרול , אלקטובצילוס וגם האצידופולוס גורמים לפירוק עודפי אסטרוגן, "יוגורט ביו" גורם להורדת רמת הכולסטרול, טוב לתינוקות שיש להם בעיות במע' העיכול (גזים), מגן על התופעות השליליות מתופכות טוקסיות וקרינה.
תפריט המעודד את הפלאורה הידידותית: פחמימות מורכבות מירקות, דגנים מלאים, חיטה, שיבולת שועל ואורז מלאים, יוגורט.
logo בניית אתרים