דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

כולין וביוטין ויטמין H

כולין

הכולין הינו חומר גלם חשוב לנוירוטנסמיטור אציטילכולין, חיוני ליצירת לציטין, לייצר לציטין צריך כולין, אינוזיטול, ח' שומניות, B6 ומגנזיום.
הגוף יכול ליצור את הכולין מח' אמינו הנקראת מתיונין, אך בכדי שזה יקרה אנו צריכים נוכחות של B6 ומגנזיום. בתפריט היומי שלנו הכולין לא נמצא בכמות מספקת והצורך בו יכול להיות בעיקר לגבי אנשים שזקוקים ליותר אציטלכולין.
לדמנציה סנילית (זוכר מה שהיה לפני שנים, אך לא זוכר איפה הוא נמצא), בדרך כלל עקב טרשת עורקים שמתפתחת (פרוגרסיבית) ובמקביל יש מחסור בויטמינים B1, B3 נמצא ש 5 גרם של כולין יכולים לשפר מעט - לציטין 5 גרם, 25 מ"ג כולין.
סכיזופרניה - המקבלים תרופות הרגעה שונות מפתחים תופעה שאפיונה הוא קישיון של כל השרירים ולעיתים התכווצויות והפרעות בתנועה (טרדיבדיסקינזיה)- הלציטין או הכולין יכול להואיל.
בצירוזיס (שחמת) להם יש מחסור משמעותי בכולין. הכולין והאינוזיטול תומכים בתפקוד הכבד ומסייעים לו לפרק את השומנים שבתוכו. תפריט מאוזן עם תוספות עזרו לאנשים עם כבד שומני לחזור למצב נורמלי - תפריט דל בחלבונים ישנו חוסר במתיונין - היוצר כולין בנוכחות B קומפלקס ומגנזיום.
ויטמין E מונע את חמצון השומנין- לכן הוא מומלץ לאלכוהוליסטים המגבירים את ח' השומן וכאן יש צורך ביותר לציטין וכולין.
 

ביוטין | ויטמין H

ביוטין נקרא גם ויטמין H. בחלבון הביצה ישנו חומר שנקרא אבידין (AVIDIN) הוא הורס את הביוטין ובמחסור ישנו חוסר תיאבון, דיכאון, בחילות, הקאות, כאבים בשרירים ודרמטיטיס (קילוף העור). הפלורה הידידותית מסוגלת לייצר ביוטין ולכן בטיפול אנטיביוטי ממושך יכול לגרום לחוסר בביוטין.
כאמור מרבית הכמות של ויטמין H הנחוצה לגופנו מיוצרת בייצור אדוגני ע"י החיידקים הידידותיים שבמעיים, והיתר מתקבל מהמזון.
הביוטין מונע את הפיכת הקנדידה לצורתה הפעילה, קשר למטבוליזם של השומנים ומשמש כחומר יצירה לארגינין.
logo בניית אתרים