דלקות בדרכי השתן - UTI
אנטיביוטיקה ליפני טיפול בדלקות בדרכי השתן (TUI).
דלקות בדרכי השתן (UTI URINARY TRACT LAFECTION ) הן מבין מזיהומים החיידקים הנפוצים ביות בנשים, ו כ-40% מהנשים יחוו UTIבמהלך חייהן, או אחת מהבעיות הנפוצות היא הנטייה להשתנות הדלקת שעלולה להפוך לכרוני (RUTI –RECURRENT UTI ) הטפול הנפוץ כיום למצב זה מתן חוזר של אנטיביוטיקה במינון מניעתי לאורך זמן, זה מלווה תופעות לוואי הכוללות זיהומים פטרייתיים בנרתיק וזיהומים במערכת העיכול, בנוסף שימוש כרוני באנטיביוטיקה.
יעילות חומציות במקרי בדלקות בדרכי השתן - UTI
במהלך שנים אחרונות נערכו מחקרים רבים המראים יעילות במתן חומציות במקרים של- UTI בסקירת COCHRANE שנערכה ב- 2003 נמצאה ירידה במקרי UTI בנשים שנטלו חומציות במשך 12 חודשים בהשוואה לביקורת.בעדכון לסקירה שנערך ב-2008 נמצא כי שימוש בחמוציות היה יעיל בתת קבוצה של נשים עם UTI .
מנגנון הפעלה של חמוציות
במרבית מחלות הזיהומיות השלב הראשוני במחלה כולל הצמדות של האורגניזמים הפתוגנים לרקמת המארח. במחקרים נמצא כרכיבים בחומציות עשויים למנוע את ההצמדה של הפתוגנים לרקמת המארח וכך למנוע את המשך ההדבקה.
פרוביוטיקה והפלורה המיקרוביאלית
אנטיביוטיקה והפלורה המיקרו בילית: טיפול אנטיביוטי עלול להפר את האיזון של הפלורה המיקרו בילית. תורמת להחזרת האיזון במיקרו פלורה על כן עשויה להועיל להסדרת השינוי המתרחש כתוצאה מהטיפול האנטיביוטי.
פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה
בסקירה של 5- מטה- אנליזות בהם ניתנה פרוביוטיקה למניעה של ANTIBIOTIC –ASSOCIATED DIARRHEA) AAD) נמצאה ירידה כללית בסיכון ל- AAD כאשר אנטיביוטיקה ניתנת בשילוב עם פרוביוטיקה.
פרוביוטיקה וזיהומים נרתיקיים
זיהום נרתיקי ידוע כתופעת לוואי מוכרת לשימוש באנטיביוטיקה. מחקרים רבים מציעים כי בפרוביוטיקה עשויה לתרום למניעה של זיהומים בנרתיק ובדרכי השתן, ולשמירה על מיקרופלורה נרתיקית מאוזנת.