דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

בדיקות שלפני הלידה ומיתוס  "התינוקות המושלמים"

גב' לין מק'טאגרט, עורכת הירחון What Doctors Don't Tell You , אנגליה.

על פי רוב, מבטיחים הרופאים הממליצים לנשים הרות לעבור בדיקות אולטרא-סאונד,  שהמכשיר בטוח כמו "מכשיר טלויזיה". אולם, למרות טענותיהם של הרופאים המיילדים המודרניים, מרבית הבדיקות הנערכות לפני הלידה הן לא הרבה יותר מאשר טקסים חסרי שחר.

כל אישה העוברת בדיקת אולטרא-סאונד של העובר משתתפת באחד מניסיונות המעבדה הגדולים ביותר של ההיסטוריה הרפואית. בארה"ב כמו גם באנגליה אישרו הגופים המתקנים  את השימוש באולטרא-סאונד בהתבססם על מחקרים שלא נלמדו לטווח ארוך, ויצרו בציבור את הרושם שהנהלים בטוחים.
במפגש משותף של החברה המלכותית לרפואה והקולג' האמריקני לרופאים מיילדים וגינקולוגים, חשפו כמה רופאים מהשורה הראשונה וכן המנהל המבצע של ACOG, שמונה מחקרים חשובים שניסו להעריך את היעילות של אולטרא-סאונד. מסקנת הייתה שהמחקרים "לא הוכיחו ששימוש שיגרתי שיפר את התוצאה של העובר או האם, בהשוואה לתוצאה שהושגה כאשר השתמשו באולטרא-סאונד, רק במקרה שהתעורר בכך  צורך רפואי".
 
המחקרים האחרונים שנערכו על בדיקת האולטרא-סאונד הראו שאין היא משפיעה במאומה על בריאותו הסופית של התינוק. יתרה מזאת, מחקר רפואי חדש מראה שהסריקה באולטרא-סאונד עלולה לגרום לירידה במשקל התינוק או אפילו לנזק מוחי מסוים, המתבטא בפיגור בהתפתחות הדיבור ודיסלקציה. בנוסף לנושא הבטיחות מתעוררות שאלות רבות לגבי רמת הדיוק. קיימת סבירות רבה שסריקה תצביע על בעיה שאינה קיימת, או שתיכשל באיתור בעיה קיימת.
 
בנוסף לבעיות הקשורות לבדיקות האולטרא-סאונד יידונו בהרצאה בדיקות הדם השונות כגון:  בדיקת  APP (?) או "הבדיקה המשולשת" לגילוי דרגת הסיכון ללדת תינוק הלוקה בסינדרום דאון, דגימת Chorionic Villus,  בדיקת Carly לגילוי תסמונת דאון, אשר הוכח שהיא גורמת לעיוות הגפיים בעובר, ובדיקת מי השפיר, הבדיקה המועדפת לגילוי תסמונת דאון, אשר  מגבירה בצורה משמעותית את הסיכון להפלות (3 מתוך 100) וגורמת לתופעה של כף-רגל עקומה (Clubfoot).
 
הדיון יקרא תגר על "התיאוריה של הביצית העייפה" - לפיה תסמונת דאון היא תוצאה של הזדקנות - ויראה שיש להאשים בכך יותר נסיבות חברתיות. הוא יעלה את השאלה אם יש לאפשר לידת ילדים אשר לוקים בתסמונת דאון, לאור העובדות החדשות המראות שניתן לטפל בהם בהצלחה בתוכנית תזונתית מפצה.
כמו כן יטען הדיון שכל אישה הדואגת לבריאות ילדה, עדיף לה שתהיה בריאה לפני ההתעברות, ולא תסמוך על אוסף של בדיקות שביטחונן ויעילותן מוטלות בספק.
logo בניית אתרים