נשים ספורטאיות
דרישת קלוריות: מופחתת, בגלל משקלן והמטבוליזם הנמוך יחסית לגברים בגלל היחס בין רקמת שריר/שומן. גם קצב שריפת השומן במנוחה אצלן נמוכה בשל הנ"ל.
הדרישה לברזל: לאישה, הדרישה לברזל גבוהה יותר מהגבר, בגלל המחזור החודשי (איבוד דם), גם האימון האינטנסיבי גורם לפעמים לפציעות בקפילרות ובחלקים וסקולריים בגוף, דבר המגביר את דרישת הברזל בגלל שאותו ברזל לא ממוחזר! לכן מומלצים מזונות עתירי ברזל וויטמין C.
למעשה גבר נורמאלי – ללא פעילות אינטנסיבית מיוחדת כמעט ולא זקוק לתוספת אקסוגנית של ברזל!
כשנוטלים ברזל כתוספת, מומלץ גם ליטול ויטמין E במרחק של 12 שעות, בכדי למנוע חוסר תגובה המטולוגית (הברזל עשוי לבטל את השפעתו של ויטמין E). בנוסף הברזל והנחושת הינם קטליזאטורים רדיקלים חופשיים ולכן ויטמין E ימנע את התהליך האוקסידנטי (חמצוני).
דרישות נוספות:
למעשה ספורטאיות בכלל (כדור-סל, ג'ודו, קארטה, ריצות וכו') מוגברת הדרישות לחומרי תזונה כגון: ויטמיני C,E,B6 ומינרלים, כמו: סלניום, אבץ וברזל. כמו כן, חשוב להן ויטמין B – קומפלקס האחראיים על המטבוליזם של המזון. כמו כן חשוב לנשים ספורטאיות בפרט: ליטול קלציום + מגנזיום לחיזוק העצמות. היות ונשים שלא עוסקות בפעילות גופנית מאבדות כבר מגיל 50-60 יותר מ-1/3 ממסת העצם שלהן! בנוסף, עודף חלבונים בתפריט דורש תוספת סידן, הסידן לשם המטבוליזם שלו וכך הסידן מופרש בשתן- ככל שאוכלים יותר חלבונים אנו מפרישים יותר סידן.
מחקרים על איזון הסידן בגוף מגלים כי נשים האוכלות דיאטות עתירות חלבונים (כ- 150 גר' חלבון או יותר – תצרוכת נורמאלית לרוב האמריקאים) לא ימנעו את אובדן הסידן בשתן, גם לאחר נטילה של 1 גרם סידן להשלמה ביום!, נשים אפריקאיות לעומת זאת, האוכלות פחות סידן וחלבונים, הן לא מאבדות סידן בשתן ואוגרות אותו בעצמותיהן.
המחזור החודשי: הספורט והדיאטה
כאשר אחוז השומן הכללי בגופה של הספורטאית יורד מתחת ל 15% נוצרות הפרעות במחזור החודשי (היעדר המחזור החודשי או אי סדירות!)
מחקרים מראים שתופעות הסדר הווסת נוצרות אצל ספורטאית בכל ענפי הספורט השונים – בעיקר בענפים שדורשים סיבולת (כמו ריצות ארוכות מאוד ובלט). למרות הכל, לא נראה בהיעדר הווסת כתוצאה מעיסוק בספורט מהווה סכנה בריאותית לנשים פעילות וכן, אין הוא מונע מאותן נשים להרות – לאחר שהמחזור החודשי מתייצב! – ייתכן ותופעה זו הינה הדרך הטובה ביותר של הטבע לגרום לאישה שלא להיכנס להריון במצב של "סטרס חיובי" זה וזאת בגלל שמאגרי השומן בגוף דלים מכדי להבטיח שהעובר יקבל את הנחוץ לו.
נשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון זקוקות לתוספת ויטמינים! בגלל שתרופות הורמונאליות מעלות את הדרישות היומיומיות לרכיבים אלו. בעיקר לויטמיני B-קומפלקס, כולין.
הגלולות יכולות לגרום לדיכאון בגלל שחיקתו של הכולין וירידת רמתו בגוף, המוח משתמש בכולין בכדי ליצור נוירוטרנסמיטר בשם אצליל – "כולין".