דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

הריון – תמיכה תזונתית,

הריון – תמיכה תזונתית


בריאות האם והעובר תלויים במספר גורמים גנטיים, תזונתיים וסביבתיים. מחקר מעמיק של הגורמים הללו, משפיעים על האישה (ואף על הגבר), לפני, במהלך ההיריון ובשלב הנקה, מוכיח, כי הם ישפיעו באופן מכריע לא רק על מצב בריאותו של הוולד (כמו הפחתת ההסתברות למומים מולדים ע"י נטילת חומצה פולית), או בריאות האישה במשך ההריון, אלא אף על התפתחות התינוק, גדילתו, התבגרותו ואולי גם על תוחלת חייו.

שלב טרום ההיריון:

שלב זה אינו זוכה להכרה מספקת וזאת מתוך ההנחה כי ההיריון אינו מתוכנן. בשלב זה על האישה וגם על הגבר להפסיק את העישון. קיים, כפי הנראה, קשר הדוק בין עישון אצל הגבר והופעתן של מחלות שונות אצל הילוד. כמו כן, רצוי כי האישה תחדל מנטילתם של תוספי מזון המכילים מינון העולה על 10,000 יחב"ל (יחידות בינלאומיות) של ויטמין A . זהו גם השלב בו מומלץ להתחיל נטילת חומצה פולית, שמסוגלת להפחית משמעותית הופעת מומים מולדים חמורים.

היות ושלב טרום ההיריון נחשב כהריון לכל דבר, יש להפסיק מיידית נטילתם של תרופות, אלכוהול וגורמי סיכון נוספים כגון: עישון, אשר השפעת נזקיהם אינה נעלמת תוך זמן קצר.


 
שלב ההיריון:

תזונתה של האישה ההרה חייבת להיות מאוזנת ומושתתת בעיקר על מזון צמחי וחלבונים.

על התזונה להיות עשירה בירקות, פירות, דגנים, קטניות ודגים (מקורות טובים לחלבון הגלם ממנו מתפתח העובר. מחקרים רבים מצביעים על מספר גורמים תזונתיים בעלי חשיבות רבה בכלל ובתקופת ההיריון בפרט, אשר יש להוסיפם כהשלמה תזונתית בכדי להבטיח, עד כמה שניתן, את בריאות האם והוולד. אומנם, ההמלצות המקובלות על הממסד הרפואי מצטמצמות לתוספת חומצה פולית וברזל. הברזל ניתן, משום שבתקופת ההיריון נוטה רמת ההמוגלובין לרדת. מובן שרצוי לצרוך את הברזל בצורתו האורגנית (ברזל עדין), שהינה בעלת ספיגה גבוהה יותר ואינה גורמת לתופעות לוואי, כגון: עצירות, שלשול, כאבי בטן או צואה שחורה.


אך מעבר לברזל ולחומצה הפולית, מצביעים מחקרים מדעיים שונים על החשיבות הרבה בנטילת רכיבים תזונתיים נוספים במהלך ההיריון:
 


אבץ אבץ הינו מינרל חיוני ביותר המשפיע על פעילותם של למעלה מ- 300 אנזימים שונים, ביניהם כאלו החיוניים למהלך תקין של ההיריון ולהתפתחות העובר. נשים אשר קיבלו תוספת אבץ, ילדו תינוקות במשקל והיקף ראש גדול יותר מתינוק יהן של נשים שלא קיבלו אבץ כתוספת. מחסור באבץ קשור, בד"כ, למשקל נמוך של היילוד, לידה מוקדמת ולעיתים פיגור שכלי. עם זאת יש להזהיר: נטילת ברזל במינון גבוה יכולה להפריע לספיגת האבץ ולגרום לחסר.
 


מולטי-ויטמינים : במחקר שבדק צריכת מולטי-ויטמין של האם שלושה חודשים לפני ההיריון ובזמן ההיריון התברר, כי הסיכון ללדת תינוק עם פגם בלב פחת ב- 43% אצל אותן אמהות שצרכו מולטי ויטמין לפני כניסתן להיריון. הסיכון לאי סימטריה במיקום הלב והכבד, פחת אף הוא ב – 64%. כשהאם נטלה מולטי ויטמין רק בשליש השני או השלישי של ההיריון, פחתו סיכויי הוולד לפתח מומים בלב, אך במידה פחותה. לדברי החוקרים – נטילת מולטי ויטמין לפחות שלושה חודשים לפני ההיריון ובמהלכו, יכולה להפחית את הסיכון למומים מולדים בלב. מחקר נוסף, שבדק את הקשר בין נטילת מולטי ויטמין ותוצאות ההיריון, הוכיח כי אצל אותן נשים אשר לא נטלו מולטי ויטמין (הכוונה כמובן למולטי ויטמין המיועד להריון), הסיכון ללידה מוקדמת היה כפול בהשוואה לנשים אשר נטלו מולטי ויטמין החל מהשליש השני להריונן וגבוה פי 4 מאשר אצל נשים שלקחו מולטי-ויטמין החל מהשליש הראשון להיריון. הסיכון ללידת תינוק בעל משקל נמוך אצל נשים שלא נטלו מולטי ויטמין, היה גבוה עד פי 7 בהשוואה לאלו שנטלו מולטי ויטמין החל מהשליש הראשון להריונן ופי 6 שנטלו מולטי ויטמין מהשליש השני להיריון. המחברים מציינים, כי נטילת ויטמינים ומינראלים בשלבי היריון ראשוניים יכולה להשפיע באופן ניכר על תוחלת חיי התינוק. (מסתבר כי לתינוקות שנולדו עם משקל נמוך-נטייה גבוהה ללקות במחלות כלי דם ותוחלת חיים נמוכה).


 
סידן – בין הסכנות האורבות לאישה במהלך הריונה ניתן למנות פריק למסיה (רעלת היריון – מצב המלווה בלחץ דם גבוה, בצקת ונזק כלייתי) ויתר לחץ דם הריוני, שהינו מצב נפוץ ביותר. מחקרים נמצא, כי תוספת סידן ומגנזיום בזמן ההיריון יכולה להפחית ב- 60-70% את הופעתן של תופעות אלו. החוקרים קובעים כי רמת הסידן אשר נצרכת בד"כ ע"י נשים בגיל הפריון, אינה מספקת כדי לאפשר מהלך היריון תקין. לדברי מחברי המחקר, נתונים אלו מוכיחים, כי תוספת סידן במשך ההיריון, במיוחד באוכלוסייה הצורכת רמות נמוכות של סידן זמין מהווה פתרון יעיל, זול ובעיקר בטיחותי למניעת רעלת הריונית.


 
מגנזיום – התכווצויות ברגליים הינן תופעה נוספת הקשורה להיריון ולעיתים המינרל מגנזיום הוא הפיתרון. נמצא, כי לנשים הסובלות מתופעה זו רמה נמוכה של מגנזיום בדם וכי נטילת תוספת של מגנזיום אורגני הפחיתה את תופעת ההתכווצויות.

נתון חשוב העולה ממחקרים רבים הוא, כי הן הסידן והן המגנזיום בצורתם המקובלת ובילתי אורגנית (קרבונט, אוקסיד) כלומר אנ-אורגנית, כמעט ואינם נספגים אצל נשים הרות ועליהן ליטול את ההשלמות בצורה המכילה לפחות ברובה, את צורת הציטראט: סידן ציטראט ומגנזיום ציטראט.

 
חשוב לציין, כי גם כאן ישנן בעיות שונות של מקורות מסוימים של סידן אורגני אשר מכילים, מתכות רעילות, כגון: עופרת.


כרום – הכרום הינו מינרל נוסף אשר במרבית המקרים, אינו נמצא ברמה מספקת בתזונה המודרנית המתועשת. כרום חיוני לניצול הסוכר בגוף וחסר שלו יכול לגרום להופעת סוכרת. במקרים רבים של סוכרת הריונית, נמצא כי רמת הכרום אצל התינוק נורמאלית, אך רמתו בגוף האם נמוכה.


 
סלניום, ויטמין E , ויטמין C – גורמים תזונתיים חשובים אלה, הנקראים נוגדי חמצון, חיוניים לבניין מערכת החיסון של האם והתינוק. המינראל סלניום חיוני במיוחד להיריון תקין ובטוח.


 
ויטמין E – נשים רבות חוששות מהופעת סימני מתיחה (סטריאה) על בטנן במהלך ההיריון. מריחת שמן ויטמין E על האזור תשפר את גמישות העור ותשמור על מראה אחיד וחלק.


 
פרנטל PRENAL – מולטי-ויטמין לנשים הרות

מולטי ויטמין טבעי המותאם במיוחד לנשים בהריון. מולטי-ויטמין לנשים הרות לוקח בחשבון את צורכיהן המיוחדים, הן מבחינת המינונים הדרושים מכל רכיב והן מבחינת הצורה הביוכימית שלו.

במהלך ההיריון מערכת העיכול של האישה רגישה יותר וקיימת האטה בהפרשת חומצות הקיבה ומיצי העיכול, החשובים כל כך לספיגה יעילה של רכיבי מזון. כדי להתגבר על בעיה זו משתמשים במינראלים הקשורים לחומצות אמינו – צורה אורגנית זו של מינראלים כמעט ואינה גורמת לרגישות ומשפרת את ספיגתם באופן ניכר.


 
ברזל

המינרל ברזל דרוש ליצירת תאי דם אדומים ולהובלת חמצן לרקמות. הוא חיוני למניעת אנמיה, לכן חשוב במיוחד לנשים הרות ומניקות. ברזל "עדין" הינו פיתוח המינרל ברזל שאינו גורם לתופעות לוואי, כגון: עצירות, שלשול וכאבי בטן, צואה שחורה ונספג פי- 4 מכל סוג אחר של ברזל.

"הרזל עדין" הינו למעשה ברזל שבחלקו אורגני, עקב קשירת הברזל לחומצת אמינו (על פי רוב לחומצת האמינו גליצין. על כן, נקרא: ברזל ביסגליצינאט).


 
סיבי פסיליום וסיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים, הסופחים בעיקר מים ומעט שומן, חיוניים לפעילות מעיים סדירה ולמניעת עצירות. סיבי פסיליום חשובים במיוחד בתקופת ההיריון, כשמופר התזמון העדין של מערכת העיכול ויש סיכון להתפתחות של עצירות וטחורים. המנגנון בו פועלים הסיבים התזונתיים במניעת הטחורים הינו ע"י מניעת העצירות והקושי ביציאות.


 
פרוטאין (חלבון):

חלבון מי-הגבינה הינה תערובת מאוזנת של חומצות אמינו בעלי זמינות ביולוגית גבוהה, המקור הנחשב לאיכותי ביותר. החלבונים חיוניים לבניית השרירים, לתהליכי גדילה והתפתחות תקינים ומהווה תוספת חשובה לתזונה הדלה בחלבונים.


חשוב לציין, כי את תוכנית התזונה והתוספים צריך לתאם לאישה ההרה, בהתאם לפרט. על כן ישנו הצורך לפנות לאיש מקצוע אשר ירכיב בעבורך את התוכנית האישית. ולא להסתמך על מאמר זה או אחר.

, פיתוח גוף בבית, פיתוח גוף מהיר, פיתוח גוף נשים, פורום, פיתוח גוף תוכניות אימונים, פיתוח גוף ותזונה, פיתוח גוף תחרותי, לפני ואחרי, תזונה, חדר כושר

logo בניית אתרים