דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

דיאנבל | מטנדרוסטנולון

דיאנבל או בשמו הגינרי: מטנדרוסטנולון (Methyltestosterone). 

הוא אחד הסטרואידים האנבולים-אנדרוגנים הניטלים  דרך הפה. הדיאנבל  מיוצר ע"י יצרנים שונים ורבים, נמכר במספר המדינות (ארה"ב, תיילנד, רוסיה ועוד). 
 
הדיאנבל הינו סטרואיד אנבולי בעל פעילות אנדרוגנית (androgenic), עם השפעות אנבוליות. למטרות ספורט, מתילטסטוסטרון (methyltestosterone) משמש בדרך כלל רק כדי לעורר תוקפנות בקרב מתאמני כוח ואלה שמחפשים להגביר את האימונים שלהם.

טבליות דיאנבל ניתלות פעמים רבות באופן  sublingual (מתחת ללשון) לספיגה מהירה יותר. ניתן לזהות לפי טעם הדרים בולט להם. הדיאנבול שניתן תחת הלשון לפני חדר הכושר עלולות לגרום לאימון אגרסיבי ובכלל לאגרסיביות מוגברת.
חוץ מזה, מציע הדיאנבל בעל תופעות לוואי אנדרוגניות. רעיל, מעלה את אנזימי כבד וגורם לאקנה, גינקומסטיה, אצירת תוקפנות ומים די בקלות. היית אחד לסבול תופעות הלוואי האלה, דיאנבל יציע קצת יותר מכמה רווחי כוח קלים.

אחד מחפש מסת שריר איכות מהסייקל צריך לחפש במקום אחר. סטרואידים מזויפים מכילים לעתים מתילטסטוסטרון רק במאמץ להטעות את הקונה. זאת בשל עובדה שזה מאוד זול בכמויות גדולות וברור עלולים להטעות משתמש לא מנוסה.

דיאנבול (Dianabol) מתנדרוסטנולון

דיאנבול מטנדרוסתנולון (Methandrostenolone)
שם כימי: 17a-methyl-17b-hydroxy-1,4-androstadien-3-one
משקל מולקולרי: 300.441 g / mol
פורמולה: C20H28O2
יצרן מקורי: Ciba (במקור)
זמן מחצית החיים: 4.5 – 6 שעות
זמן זיהוי בבדיקות לסמים בספורט: 5 – 6 שבועות
דירוג אנבולי: 90 – 210
דירוג אנדרוגני: 40 – 60

סקירה כללית והיסטוריית הדיאנבול (Dianabol)

מתנדרוסטנולון (Methandrostenolone) הינו השם הכימי-גינרי לתכשיר דיאנבול (Dianabol), אשר הוא שם המותג המחסחרי הניתן לתרופה ע"י חברת התרופות Ciba. הדיאנבול ידוע כאחד הסטרואידים האנאבוליים הפופולרים ביותר בשימוש נרחב, עם הסטרואיד השני הכי פופולרי  ננדרולון דקנואט (דקה דורבולין), והשלישי הוא הסטנוזולול (וינסטרול). הדיאנבול היה למעשה סטרואיד האנבולי השני שיוצר באופן סינטטי (במעבדה), והוא אם כן, האנלוג הראשון של הורמון המין הגברי –טסטוסטרון. הפיתוחו של הדיאנבול לכל דבר ועניין הצית את תחילת תנופת פיתוח הסטרואידים אנבוליים, שהחלה בשנת 1950. הדיאנבול פותח ע"י ד"ר ג'ון זיגלר שהוביל את צוות מדעי באמצע 1950 בתגובה לנצח את הסובייטים במשחקים האולימפיים. זמן קצר לאחר מכן, התגלה כי הספורטאים הסובייטיים הנ"ל היו תחת השפעת ההורמון טסטוסטרון כמויות של מגה דוזות שניתנו בהזרקה תוך שרירית. כך למעשה גילו האמריקאים (והרוסים לפנייהם) שהשימוש בטסטוסטרון, כגורם לשינויים משמעותיים בשיפור היכולת האתלטית, במיוחד בתחומים של הכוח ופיתוח השרירים.

הדיאנבול הינו למעשה טסטוסטרון שעבר שינוי כימי. שינוי זה היה ניסיון לצמצם את ההשפעה האנדרוגנית (ותופעות לוואי נלוות) של הטסטוסטרון ובמקביל שמירה או אפילו להגביר את השפעות האנאבוליות בניית השרירים. התברר כי השינויים העניקו אנדרוגניות מופחתת לדיאנבול בהשוואה להורמון האב שלו – טסטוסטרון, אל ההשפעה האנדרוגנית של הדיאנבול עדיין לא בוטל לחלוטין, ועדיין שמר על פעילות אנדרוגנית. הדיאנבול הינו סטרואיד אנאבולי הזמין ביולוגית גם כשניטל באופן אוראלי, כלומר הוא יכול לשרוד את חילוף החומרים דרך כבד ואחוז גבוה שלו להגיע למחזור הדם.

כמו מרבית הסטרואידים אנבוליים, בכל החוגים של חדרי כושר, אתלטיקה, אפילו ארנולד שוורצנגר צוטט בנקודה אחת בזמן במהלך קריירת פיתוח הגוף שלו באומרו כי "הדיאנבול הינו ארוחת בוקר של אלופים". מצד שני עובדה פשוטה היא שהדיאנבול סיפק גם שפע של שימושים רפואיים וסייע לחולים עם חולשת עצם – אוסטאופורוזיס, שיקום שרירים מנוונים, וטיפול בחולים אנמיים לטיפול בגמדות ופעילות לקויה של בלוטת יותרת המוח.

תכונות כימיות של הדיאנבול

הדיאנבול הינו מפוגל בפחמן 17 אלפא במבנה שלו (זה פשוט התוספת של קבוצה מתיל בפחמן מספר 17). תהליך זה, המכונה אלקילציה C17-אלפא, מאפשר לסטרואידים אנבוליים להינתן דרך הפה, ועדיין להיות בעלי השפעה חזקה על הגוף. ללא שינוי זה, זה בלתי אפשרי עבור כל סטרואידים אנבוליים לשרוד את חילוף החומרים של כבד בכמויות מספיק משמעותיות כדי לקדם את כל תופעות הניתנות למדידה בגוף.

הדיאנבול בעל קשר כפול בין הפחמנים 1 ו- 2. שינוי זה בפרט הוא שמעניק לו את ההשפעה האנדרוגנית ה"מתונה" בהשוואה לטסטוסטרון – הורמון האב של הדיאנבול. השינויים הנ"ל גם מאפשרים לזמן מחצית החיים של הדיאנבול להיות מספיק יעילים בהשוואה לטסטוסטרון (זמן מחצית החיים של הדיאנבול הינו כ- 4.5 – 6 שעות). נקודה מעניינת לציין, היא שהדיאנבול בעל אינטראקציה חלשה לקולטן האנדרוגני בהשוואה לטסטוסטרון וסטרואידים אנבוליים אחרים.

השפעות השינויים של הדיאנבול

הדיאנבול בעל פעילות אסטרוגנית מתונה, והינו תרכובת שחשופה לאנזים ארומטאז, שהוא האנזים האחראי להמרת אנדרוגנים לאסטרוגן. זו הסיבה מדוע הדיאנבול  הינו בעל תופעות לוואי אסטרוגניות של החזקת מים, גינקומסטיה, לחץ דם גבוה (לעתים קרובות כתוצאה מהחזקת מים).  הסיכון לתופעות לוואי אנדרוגניות עשויים להיות בולטים במיוחד באותם אנשים רגישים להשפעות האנדרוגניות. תופעות לוואי אנדרוגניות יכולות לכלול: סיכון מוגבר להתקרחות (MPB) אם האדם בעל תכונה הגנטית לזה, הפרשת סבום מוגבר (עור שומני) ואקנה קשור לתגובה, הגברת צמיחת השיער פנים ובגוף צמיחת שיער. בנוסף, אנזים 5 אלפא רדוקטאז המהווה את האנזים האחראי על המרת טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון (DHT) אנדרוגן החזק הרבה יותר ללא אינטראקציה עם הדיאנבול. במקרה זה, דיהידרוטסטוסטרון לא נוצר אלא המטבוליט אנדרוגני יותר של הדיאנבול הוא התוצאה. נימה חיובית בנושא זה, עם זאת, היא שהדיאנבול בעל זיקה נמוכה יותר לאנזים 5 אלפא רדוקטאז.

logo בניית אתרים