אנגינה פקטוריס (תעוקת חזה) Angina pectoris
מצב אנגינוטי הינו ביטוי קליני למחלת עורקים, הנגרמת בשל הצרויות בעורקים הכליליים, המספקים דם לשריר הלב עצמו. כלומר, מצב שבו שרירי הלב אינם מקבלים מספיק חמצן, בד"כ כתוצאה מטרשת עורקים. מאופיין בכאב דמוי לחץ בחזה. לאחר מאמץ או התרגשות, הכאב יכול להקרין לעבר הכתף, הזרוע השמאלית והלסת. ניתן לאבחן אנגינה ע"י בדיקה באלקטרוקרדיוגרף לאחר מאמץ קל. מצב זה הינו חמור ומחייב מעקב רפואי צמוד. מטרת הרפואה המשלימה היא שיפור זרימת הדם ללב.
תעוקות חזה וקו-אנזים Q10רכיב חיוני במיטוכונדריה בכלל וזו של הלב בפרט. ממלא תפקיד חשוב ביצור אנרגיה ולכידת רדיקלים חופשיים. אצל חולי לב, מאופיין חוסר של CO-Q-10 בשריר הלב. מחקרים הראו כי CO-Q-10 הקטין את שכיחות ההתקפים, הוריד את רמת הכאב והגביר את הכושר הגופני של חולי אנגינה פקטוריס.
אנגינה פקטוריס וויטמין Eויטמין E תורם להובלת חמצן בדם, מוריד הסתברות למחלות כלי דם ולב, מונע הצטברות נוספת של תאי קצף בדפנות העורקים, מונע חמצון שומנים ומוריד כולסטרול. הערה: במקרים של לחץ דם גבוה, יש להשתמש בויטמין E- יבש.
תעוקות חזה ול-קרניטיןחומצה אמינית רבעונית דמוית ויטמין, מעודדת את שבירת חומצות השומן ארוכות השרשרת והפיכתן לאנרגיה. חיונית לכניסה של שומן למיטוכונדריה (יחידה יוצרת אנרגיה בתוך התא). מחסור בקרניטין יגרום לירידת אנרגיה והצטברות שומן. חומצות שומן מהוות מקור אנרגיה הכרחי ברקמות הלב. רמות קרניטין גבוהות מעלות את יכולת הלב לנצל את מעט החמצן שהוא מקבל במקרה של אנגינה פקטוריס ומוריד רעילות מטבוליים רעילים של חומצות שומן המייצרים פוספוליפזות ופוגעים במבנה הממברנות.
תעוקות חזה מגנזיום וויטמין B6מחסור של מגנזיום מאפיין מקרים רבים של אנגינה פקטוריס. מחסור במגנזיום יוצר עיוות בעורקי הלב ונחשב לגורם בהתקפות לב בלתי חסימתיות. שימוש במגנזיום הוכח כיעיל בטיפול הולם בדופק בלתי סדיר.
עוזרר: צמח זה משמש בעיקר באירופה לטיפול בבעיות לב וכלי דם. מחקרים הוכיחו כי צמח העוזרר יעיל במניעת התקפי אנגינה פקטוריס, כמו גם הורדת לחץ הדם וכולסטרול. עוזרר משפר את המטבוליזם של שריר הלב, מגביר את אספקת החמצן ומרחיב את כלי הדם ע"י הרפיית השרירים.
המלצות נוספות: מולטי ויטמין: מכיל נוגדי חמצון המונעים נזק חמצוני וקומפלקס ויטמיני B – ח' פנטוטנית. פיקונוגינול: לשמירת גמישות כדוריות הדם האדומות ולשמירת כלי דם. להרבות באכילת סיבים תזונתיים. להפחית בחומצות שומן רוויות כולסטרול, סוכר, בשר ומזון מטוגן. להימנע מאלכוהול, קפה ועישון. |