מצבים שהשתפרו לאחר השימוש באלפא טוקופרול (ויטמין E)
ויטמין E או טוקופרול (Tocopherol) הינו נוגד חמצון המגן על קרומי התאים וחלקים אחרים מסיסי שומן של הגוף כמו LDL מפני רדיקלים חופשיים. הגנה על ה-LDL בפני חמצון מצמצמת את הסיכון למחלות לב.
בטבע קיימים 8 סוגי טוקופרולים. החשובים ביותר הם α (אלפא), β (בטא), γ (גמא), δ (דלתא). האלפא טוקופרול מחונן בפעילות גדולה יותר כוויטמין משאר הטוקופרולים ולמעשה אליו מתכוונים בשם ויטמין E. קיימות שתי צורות של ויטמין E טבעית וסינתטית. הצורה הטבעית פעילה משמעותית יותר ונספגת טוב יותר ברקמות. הצורה הסינתטית עשויה מנפט, נספגת ברמה של 50% ואינה מפעילה בריאקציות שונות בגוף.
אנגינה פקטוריס וויטמין E
אנגינה פקטוריס: חל שיפור במצבם של חולים הסובלים מאנגינה פקטוריס (תעוקות חזה), בדרך כלל לאחר 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. מינון התחלתי המומלץ הינו בדרך כלל 800 IU די-אלפא טוקופורול מידיי יום. אם לא חל שיפור כלשהו לאחר 6 שבועות, מעלים ב- 200 - 400 IU למשך 6 השבועות הבאים - מינונים אלה מתאימים רק כאשר יש שליטה ובקרה על לחץ דם. חשוב לציין, כי הטיפול בויטמין E לבדו לא מביא לריפוי מלא, אך מונע קרישי דם ומונע את המצב החריף (אקוטי) של אנגינה פקטוריס שזהו למעשה בתקף לב.
* תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל באנגינה פקטוריס, הם: המינרל מגנזיום, ויטמין C, וויטמיני B-קומפלקס, בעיקר ויטמין B6 וויטמין B2.
מחלות לב כלליות וויטמין E
מחלות לב כלליות: במחלת לב מתחילים את הטיפול במתן 800 IU ליום ומגדילים בעוד 200 IU כל שישה שבועות עד שמושג שיפור. ויטמין E שומר על הלב וכלי הדם ע"י מספר פעילויות, כגון: מנעת הטהליך הטרשתי העורקים ובכלי הדם, את הפעילות הנ"ל ויטמין E מבצע בשל פעילותו הנוגדת חמצון (אנטי-אוקסידנט) כך מנוע את חמצון הכולסטרול ושקיעתו בעורקי הלב וכלי-הדם.
* תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל במחלות לב כלליות, הם: רכיבי תזונה נוגדי חמצון, כגון: הויטמינים C, קרוטנואידים שונים, פיטו-אסטרוגנים (סויה) ועוד, מגנזיום וויטמיני B-קומפלקס.
הסתיידות עורקים וויטמין E
הסתיידות עורקים ופקקת מוחית: הטיפול דומה למחלות לב. ויטמין E עוזר לנקות את החסימה בכלי הדם ומונע היווצרות קרישי דם.
* תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל במחלות לב כלליות, הם: רכיבי תזונה נוגדי חמצון, כגון: הויטמינים C, קרוטנואידים שונים, פיטו-אסטרוגנים (סויה) ועוד, מגנזיום וויטמיני B-קומפלקס.
פקקת ורידית וויטמין E
פקקת ורידית מודלקת ודליות הרגליים: דליות הרגליים הינם ורידים מוגדלים ובולטים אשר נהרסו ולכן החזר הדם בהם בלתי תקין, השסתום החד כיווני המצוי בתוכם אינו תקין ולכן הורידים בולטים. לפקקת ורידית מודלקת צריך בערך 800 IU.
טיפול לדליות רגליים: מינון התחלתי לרוב 150 IU עד 300 IU ביום וצריך לעלות ב- 100 IU כל שישה שבועות אם לא מבחינים בשיפור, מרבית האנשים מגיבים ל- 300 עד 600 IU וישנם הזקוקים לעד 800 IU ליום.
* תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל בדליות, הם: ויטמין C היחיוני לשמירת הקולגן והאלסטין = רקמת חיבור, יחד עם הביופלבונואידים אשר מצויים בצמחים רבים, בפירות וירקות.
סוכרת וויטמין E
סוכרת: ויטמין E מסייע למניעת הסיבוכים של מחלת הסוכרת, על פי רוב כמויות עד 1000-1200 IU ליום.
* תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל בסיבוכי הסוכרת ובסוכרת עצמה, הם: נוגדי חמצון (כגון: ויטמין C קרוטנואידים ועוד), המינרלים אבץ, כרום ומגנזיום, שלושת המינרלים הנ"ל מסייעים לאזן את החולה הסוכרתי ע"י שיפור פעילות ויעילות ההורמון אינסולין.
בעיות וסת, כאבי מחזור וויטמין E
בעיות וסת: כאבי מחזור (PMS) הושגה הצלחה בהפחתת ומניעת סימפטומים בלתי נעימים מינון 100 IU X 3 פעמים ביום לתקופה של 3 חודשים. * תוספי מזון נוספים אשר מסייעים לטפל בכאבי מחזור, הם: רצוי לשלב עם מגנזיום וויטמין B6.
פגיעות העור וויטמין E
ויטמין E - מועיל גם לעור: א) נגד כוויות שמש, ב) כוויות ממים רותחים, ג) כאבים ברגליים, ד) ליקויים אחרים בעור. חשוב לציין, כי המינונים של ויטמין E במקרים הנ"ל כמו הפרעות אחרות יש לתאם באופן אישי למטופל.
אנמיה המוליטית, טלסמיה וויטמין E
אנמיה המוליטית אצל ילדים ובמבוגרים, טלסמיה, אנמיה חרמשית - 450 IU ציסטות השד בכ- 600 IU ליום במשך 8 שבועות. אנמיה המוליטית הינה המוליזה (הרס) של תאי דם אדומים. חשוב לציין, כי במחלת האנמיה החרמישית ישנה חשיבות לטיפול הפרופילקטי (מניעתי) שהחשוב ביותר הינו להרבות בנוזלים - מים. צריכה מרובה של מים מונעת מתאי הדם האדומים (RBC) מלשנות צורה מצורת דיסק או דיסקוס = צורה תקינה, לצורת חרמש על כן שם המחלה: אנמיה חרמשית.