דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

דחיית תהליכי הזקנה אנטי אייג'ינג ANTI-AGING


תחום הבריאות ואריכות הימים נעשה פופולארי כיום יותר מתמיד (דחיית תהליכי הזקנה). על כן, לתחום זה מצאו שמות רבים, כגון: "רפואה מונעת", "אנטי-אייג'ינג" (ANTI-AGING) ועוד...


בכדי להאט את תהליכי הזקנה (אנטי-אייג'ינג), יש צורך להפחית ולשמור על משקל גוף אידיאלי, לשמור על פרמטרים שונים בדם - ברמה תקינה (כמו למשל: כולסטרול, סוכר, הורמון הגדילה ועוד).

דחיית תהליכי הזקנה אנטי אייג'ינג ANTI-AGING

כל זאת יחד עם פעילות גופנית המתואמת באופן אישי, נצליח לגרום לתפקודי גוף אופטימאליים ולמראה גופני ונפשי צעירים יותר.

העלייה בגיל או תהליך ההזדקנות אם תרצו, חלים שינויים במערכות גופנו. חלה האטה בתהליכים פיזיולוגיים שונים בתאים וברקמות, כתוצאה מכך חלה גם נסיגה בתפקוד האיברים השונים בגופנו.

תזונה אנטי אייג'ינג


האם מה שאתם אוכלים יכול לעזור לנו להזדקן בחן?
נראה כולנו מנסה למצוא את "מקל הקסם" המעכב את תהליך ההזדקנות הטבעי-אנטי אייג'ינג. למעשה נראה לי לעיתים כי על כן מוצר שנשים תווית אנטי אייג'ינג הוא יעוף מהמדפים בחנויות.

מה לאכול בכדי להאט זקנה אנטי אייג'ינג?

עם זאת, אם אתה מנסה להיראות הכי טוב שלך, מבלי לעבור תחת הסכין של פלטיקאי, המרכיב הסודי יכול להיות ממש מתחת לאף שלך. ישנם מחקרים רבים ומומחים רבים הטוענים שחשנה תשובה להזדקנות באופן איטי ויפה יותר! ניתן למצוא ברשתות המרכולים - בפירות, ירקות, תה ירוק, וכן שורה של מזונות בריאים אחרים עשירים בחומרים נוגדי חמצון אחרים בפוטנציה לתרכובות אנטי אייג'ינג טבעי.

מהיא הזדקנת? מי לא יודע, מי לא מכיר את סימני ההזדקנות הכוללים לא רק קמטים, אלא גם אובדן זיכרון, ירידה בתפקוד המוח, ואת הסיכון הגובר מחלות כרוניות כמו אוסטיאופורוזיס (דלדול העצמות), מחלות לב כלי דם, סרטן ועוד... הזדקנות בריאה מוגדרת גם חיים במשך שנים ארוכות יותר, חיים בריאים יותר וללא מחלות מיותרות. מחקרים וחוקרים רבים תיעדו את הקשר בין תזונה בריאה למניעת מחלות כרויות הקשורות לגיל המבוגר.

אימוץ אורח חיים בריא: פיזית ומנטאלית, הכולל פעילות גופנית סדירה, מנוחה מספקת, הימנעות מעישון, ותזונה מלאה של מזונות ומשקאות בריאים יכולים להיות ההגנה הטובה ביותר נגד הזדקנות.

כבר במהלך העשור השני לחיינו מתחילים תהליכי ההזדקנות מכף רגל ועד הראש. אך אין זה אומר שכדאי לשבת בחיבוק ידיים ולחכות.... ולכן ישנו הצורך לשמור על אורח חיים בריא וספורטיבי מיועד לצעירים ומבוגרים כאחד.

תהלך ההזדקנות תלוי בגורמים רבים, כגון: גורמים סביבתיים (אורח חיים), אישיים, תזונתיים וגנטיקה.

המונח "אנטי-אייג'ינג" מטעה במקצת ואין הכוונה במילה זאת בכדי למנוע זקנה/התבגרות, אלא שהמסר האמיתי הינו עיכוב תהליכי הזקנה. כלומר כיצד לחיות (ובאמת לחיות!!!) עד גיל העשור השמיני ואולי גם התשיעי עם מינימום מחלות וגורמים מגבילים למיניהם. יחד עם תפקוד פיזי ורגשי מקסימאלי – אופטימאלי !

בתחום הנ"ל אנו פשוט אמורים לדאוג למספר גורמים, כגון: מניעת התפתחות מחלות שונות על רקע של אורך חיים לקוי או רקע גנטי.

לדוגמא: אם ישנה נטייה משפחתית למחלת הסוכרת אז נקדים תרופה למכה כאובה זו, וזאת ע"י תוכנית תזונה מתאימה ומשלימי תזונה, פעילות גופנית ועוד...

דוגמא נוספת היא: החיים בעיר – מקום בו ישנו זיהום אויר עצום, או אפילו גורם שכיח יותר - החיים במצבי סטרס (לחץ). הנ"ל בלא גיבוי תזונתי נאות יגרמו להתפתחותם מחלות שונות, כגון: אסטמה. שמירה על פעילות גופנית ואורח חיים איכותי.

עשרת התהליכים המובילים הנמצאים בנסיגה בהזדקנות - אנטי-אייג'ינג


* אנטי-אייג'ינג והמערכת ההורמונלית: בתהליך ההזדקנות ישנה הפחתה בייצור הנוירוטרנסמיטורים (מוליכים עצביים) מאזור מסוים במוח המכונה: היפותלמוס אשר משחרר בין היתר את הדופאמין והנוראדרנלין ובעקבות כך נסיגה בתפקוד ההורמונאלי הכללי.

* אנטי-אייג'ינג ומערכת החיסון: הירידה בתפקוד המערכת החיסונית הינה אחד הגורמים לתחלואות שונות בגיל המבוגר. גורמים כגון: מחלות המתלוות לגיל המבוגר וחסרים תזונתיים מחמירים את התפקוד של המערכת החיסונית. הירידה בתפקוד החיסוני מובילה להצטברות מוטציות תוך תאיות ובתוכן הגנטי - DNA. מוטציות אלו עלולות לגרום להתפתחות תאים סרטניים ובמקביל להרס של תאים בריאים.

* אנטי-אייג'ינג ומערכת מטבולית: בנקודה זאת ישנו הקשר בין עמידות לאינסולין לתהליך הזקנה. עמידות או תנגודת לאינסולין מאופיינת בכך שהגוף אינו מגיב באופן תקין להורמון אינסולין, והלבלב מפריש כמויות מוגברות של אינסולין – מצב שעלול בטווח הארוך לגרום להשמנה, סוכרת, טרשת עורקים ויתר לחץ דם.

* אנטי-אייג'ינג ומערכת לב וכלי דם (קרדיווסקולרית): השינויים הצפויים עם העלייה בגיל עלולים להשפיע על המערכת לב-וכלי דם, הם:
התעבות העורקים דבר שיתבטא בעלייה בלחץ דם סיסטולי (כמות הלחץ כנגד דפנות העורקים) והתוצאה עומס מוגבר על הלב.


ירידה בזרימת דם במחזור ההיקפי של כלי דם, ירידה במסת שריר בזמן פעילות גופנית, ירידה ביכולת אספקת דם לשרירים וירידה ביכולת השרירים לנצל חמצן. ירידה ביכולת לבצע פעילות אירובית וכן ירידה בקצב הלב בזמן מאמץ. (יש לציין כי שינויים אלו הינם אינדיבידואלים ולא בהכרח כי כולם מתרחשים במלואם אצל כולם).

* אנטי-אייג'ינג ומערכת העיכול (גסטרו-אינטסטינלית): תהליכי הזקנה גורמים לשינויים ניוונים ברקמות מערכת העיכול, אשר גורמים: לירידה בספיגת מרכיבי מזון חיוניים, כגון: חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים שונים.


כמו כן, ניתן לצפות בספיגה ירודה כתוצאה ממחסור בחומצות קיבה (hypochlorrhydria), וירידה בתנועתיות (פריסטלטיקה) מערכת העיכול דבר שיגרום לעצירות.

* אנטי-אייג'ינג ומערכת הפיריון: אצל הנשים ישנה ירידה ברמת הורמוני המין הנשיים – אסטרוגנים גיל המעבר הנשי (מנופאוז). אצל הגברים ישנה ירידה בייצור האנדרוגנים (הורמוני המין הגברים) הירידה חלה לרוב בעשור השלישי לחיים, דבר הגורם לגברים לחוות ירידה איטית והדרגתית במיניות ובביצועים המיניים – מצב הנקרא אנדרופאוז - גיל המעבר של הגברי. ועוד....


להלן מאמרים בתחומי האנטי-אייגי'נג (דחיית תהליכי הזקנה), הורמון הגדילה ועוד...

הטיפול בהורמון הגדילה
הורמונים ואנטי-אייג'ינג
אנטי-אייג'ינג (Anti Aging) מטפורמין (גלוקופאז)
המערכת ההורמונלית בגופנו
כיצד למנוע את הדעיכה משמוש בסטרואידים האנבולים ?
הורמון הגדילה (סומאטרופין)
תקציר ‏- המערכת האנדוקרינית (הורמונאלית(
הורמונים שונים והשפעתם
טסטוסטרון (Testosterone)
השפעת הסטרואידים אודות גופנו ויכולתו האתלטית \ חלק א '
השפעת הסטרואידים אודות גופנו ויכולתו האתלטית-חלק ב '
משפעלי טסטוסטרון
פרופילים של סטרואידים אנבוליים
סייקל-סטרואידים, PCT ודטוקסיפיקציה, ניקוי הגוף
רגישות השרירים לטסטוסטרון

אנטי-אייג'ינג דחיית זקנה צעירים לנצח




















אנטי אייגינג והורמונים


אנטי-אייג'ינג דחיית הזיקנה






ד"ר קובי עזרא בתוכנית רדיו עם עמית ילין, אודות אנטי-איי'גינג (דחיית תהליכי הזקנה).





























 
 





   


logo בניית אתרים