השפעת מרכיב הפחמימות על הטיפול הנשים הרות עם סוכרת
נבחנה יעילות הטיפול של דיאטה מופחתת בפחמימות, בנשים עם סוכרת הריונית הסובלות מעודף משקל. העבודה נעשתה במרפאת סוכרת בהריון, ביחידה להריונות בסיכון גבוה, במרכז הרפואי "רבין".
במסגרת עבודה זו נבדקו 47 נשים שאובחנו כסוכרתיות בהתבסס על תוצאות העמסת הסוכר, נשים אלו חולקו באופן אקראי, לשתי קבוצות טיפול שוות: 1) דיאטה המכילה 40% פחמימות, 2) דיאטה המכילה 30% פחמימות. בשתי קבוצות הטיפול ניתנה דיאטה של כ 1900 קק"ל בממוצע. אודות סוגי סוכרת: סוכרת.
בסיס המחקר נמצא כי בקרב כ 50% מהנשים בקבוצת הדיאטה 40%, נצפתה היפוגליקמיה, היפוגליקמיה הוגדה ככישלון בטיפול ולכן הנשים הועברו לדיאטת ה 30%.
נמצא כי לסוג הטיפול הדיאטטי לא הייתה השפעה מובהקת על מהלך ההיריון ותוצאות הלידה. אוכלוסיית המחקר נבחנה בנוסף עפ"י חלוקה של קבלה או אי קבלת אינסולין. עפ"י חלוקה זו נמצאו הבדלים מובהקים בין הקבוצות, בקבוצת הנשים שקיבלה אינסולין נמצאו ערכים גבוהים יותר של המדדים הבאים: HBAIC (עדיין בטווח הנורמה), ערכי הסוכר בצום, BMI וממוצע ערכים פתולוגיים (במבחן העמסת הסוכר).
מובהקות ערכי BMI ורמות הסוכר בצום נמצאה כה גבוהה, עד שערכים אלו נמצאו כמדדים לחיזוי הכישלון בדיאטת 40% פחמימות או לצורך באינסולין:
מובהקות ערכי BMI ורמות הסוכר בצום נמצאה כה גבוהה, עד שערכים אלו נמצאו כמדדים לחיזוי הכישלון בדיאטת 40% פחמימות או לצורך באינסולין:
על בסיס תוצאות אלו נראה כי לנשים להן BMI גדול מ 29 או רמת גלוקוז בצום גבוהה MG\DL 95, לא מומלצת דיאטה המכילה 40% פחמימות, למרות העובדה כי במסגרת המחקר לא נמצאו סיבוכים במהלך ההיריון והלידה ואף נצפתה בה הענות גבוהה יותר. עיכוב בטיפול חושף את האם ועוברה לערכי סוכר גבוהים ולסיבוכים שונים. למדדי החיזוי, לפיכך, חשיבות רבה ככלי לסיווג הנשים עם קבלתן במרפאה, המאפשר התאמת טיפול הולם במקביל לאבחון הסוכרת.